We gebruiken cookies om te kijken of je ons leuk vindt. Voor de rest laten we je gerust. Echt waar.

We beloven het.

Beschrijf een woning met Sweepbright

Hoe we met SweepBright de immowereld op z’n kop zetten

De agenda van een immomakelaar is goed gevuld. Hij of zij holt van de ene afspraak naar de andere, gaat op zoek naar nieuwe (ver)kopers, onderhoudt relaties, zorgt voor alle verplichte documenten, zet panden op de juiste online kanalen én voert telkens opnieuw een vlotte babbel. En aan het einde van de dag moet hij op kantoor alle informatie digitaliseren.

Dat moet toch een pak efficiënter kunnen? Inderdaad, dankzij SweepBright!

Een lean aanpak die de immowereld op z’n kop zet

Het team van SweepBright gaf me de opdracht “Laat immomakelaars doen waar ze echt goed in zijn: verkopen”. Een helder einddoel, maar zeker geen simpel. Het was namelijk een heuse uitdaging om alle taken van immomakelaars te vervangen en hen om te toveren tot echte matchmakers tussen mensen en bakstenen.

Een lean aanpak to the rescue!

Sweepbright app en website

Gefaseerde en gefundeerde research

Een stevig onderzoek was hier aan de orde. Tijdens de eerste week van het design research ging ik samenzitten met de klant. Ik zocht antwoorden op allerlei strategische vragen en ging op zoek naar problemen uit de immowereld.

Daarna waren de immomakelaars aan de beurt. Ik ging op interview in hun kantoren, contacteerde hen via e-mail of sprak hen aan op WhatsApp. Zo ontdekte ik wie ze zijn, hoe hun dag eruit ziet en met welke problemen ze te kampen krijgen.


Al deze informatie goot ik in een tastbaar concept met prototype, waarmee ik meermaals terugkeerde naar de makelaars. Ik zocht feature per feature naar nieuwe mogelijkheden, struikelblokken of tweaks. Deze gefaseerde aanpak laat de financiële risico’s dalen en de slaagkansen stijgen. (Aan alle makelaars die ik maandenlang gevolgd en met vragen bestookt heb: sorry.)

Het resultaat: SweepBright

Immomakelaars zijn extreem mobiele mensen, dat moet ook wel als je 30 afspraken op een dag hebt. Daarom is SweepBright een alles-in-één mobile-first app die makelaars helpt bij iedere professionele stap die ze zetten.

De reclamevideo

Een mooi voorbeeld daarvan is de 9 grid. Makelaars vinden alle informatie onderverdeeld in verschillende clusters, en kunnen gemakkelijk switchen tussen verschillende onderwerpen. Die bestaat uit toggles, buttons en enkele tekstvakken. Op die manier kan een makelaar eenvoudig een nieuwe eigendom online zetten en publiceren op Zimmo, Immoweb, Logic-Immo, Immo Vlan én een website die SweepBright voor hem genereert.

Hannes speelde een cruciale rol tijdens de initiële designfase van ons platform. Dankzij hem konden we ons idee omvormen tot een tastbaar prototype dat vandaag nog steeds de ruggengraat van onze app is.

– Raphael Bochner, CEO Sweepbright

Daarnaast is de tool ook hun persoonlijke CRM -of zeg gerust digitale assistent. De makelaar plaatst alle mogelijke huurders of kopers in de tool, met info over hun voorkeuren (aantal slaapkamers, budget en locatie). Is er een match tussen een nieuwe eigendom en nieuwe eigenaars? Dan kan de makelaar hen via telefoon, SMS of (mass) e-mail contacteren.

Een revolutie in de immowereld? Zeker!

Wil je zelf aan de slag binnen jouw sector?

Sterke veranderingen beginnen bij sterke koffie. Neem contact met me op, ik zorg voor die koffie én de nodige know-how.