We gebruiken cookies om te kijken of je ons leuk vindt. Voor de rest laten we je gerust. Echt waar.

We beloven het.

Toonmoment Hackathon

Hackathons

Bijt je al een tijdje je tanden stuk op een probleem? Wil je je stakeholders een unieke oplossing bieden, maar weet je niet hoe? Of ben je op zoek naar een creatieve innovatie met meerwaarde? Dan kan een hackathon je helpen! Tijdens zo’n evenement gaan een heleboel geëngageerde mensen voor jou op zoek naar innovatieve oplossingen.

Ik zorg ervoor dat jouw hackathon een succes wordt. Benieuwd hoe ik dat doe?

Wat is een hackathon?

Er zijn honderden manieren om een hackathon te beschrijven. Ikzelf zou het omschrijven als "een evenement waarbij betrokken mensen (van straffe software-developers tot nieuwsgierige toeristen of gedreven studenten) samen een innovatieve oplossing voor een bepaald probleem bedenken en uitwerken aan de hand van de design thinking-methodologie".

Een hackathon biedt heel wat voordelen, denk maar aan:

  • Ik betrek altijd de juiste mensen of organisaties. Hun inzichten en inside information leiden vaak tot zeer relevante, bruikbare ideeën.
  • De snelheid en het chaotisch karakter van een hackathon leveren op korte termijn straffe ideeën of startpunten voor een product op.
  • Hackathons zorgen vaak voor een innovatieve boost met een impact op klanten of andere stakeholders.
  • Een hackathon is meestal een leuke en unieke PR-stunt, zeker wanneer de deelnemers een moeilijk, innovatief of maatschappelijk relevant vraagstuk oplossen.
  • Wanneer medewerkers tijdens een korte periode intensief samenwerken, versterkt dat ook het teamgevoel. Een hackathon is dus een uit de kluiten gewassen teambuilding!

Bijvoorbeeld:

Hackathons op maat

Wil je écht resultaat van je hackathon? Dan moet je in de eerste plaats een hackathon op maat organiseren. (Ja, ik weet dat het klinkt als een reclame voor een nieuwe keuken.)

Daarom wil ik eerst en vooral weten welk eindresultaat jou blij maakt. Op basis daarvan geef ik je hackathon vorm, zoek ik naar de juiste deelnemers, bepaal ik de lengte, vorm, locatie en zorg ik voor alle benodigdheden.

De afgelopen jaren organiseerde ik hackathons voor lokale overheden en overheidsinstanties. Ik zorgde voor een pasklaar antwoord voor complexe, simpele on- en offline uitdagingen. Hoe ik dat doe? Dat leg ik je graag uit!

1 + 1 is… een heel straf netwerk

Kamp je met een grote uitdaging? Terwijl ik voor het concept en de communicatie rond je hackathon zorg, neemt Mrs. Marinka alle organisatorische zaken op zich. Zij zorgt voor betrokken partners, belt de juiste instanties en laat de hackathon op wieltjes lopen.

Uiteraard wil je ook dat de beste mensen zich over jouw probleem buigen. Daarom kan je op mijn uitgebreide netwerk van grafisch ontwerpers, marketeers, copywriters en technische nerds rekenen. En de hackathon zelf wordt begeleid door sterke service designers en ervaren rotten van de Open Summer of Code.

Bijvoorbeeld:

Deelnemers in de watten

Tijdens een hackathon gebruik je het brein, technische skills of creatief inzicht van de deelnemers. Meestal worden deze mensen hiervoor niet betaald, dus kan je ze maar beter goed in de watten leggen.

Ik voorzie voor elke hackathon de drie belangrijkste levensmiddelen: Goede koffie, lekker eten en sterke wifi. Daarnaast zorg ik voor een inspirerende locatie, krijgen deelnemers geregeld feedback en wordt gevuld met aantrekkelijke prijzen.

Deelnemers van de hackathon

Concentratie bij de deelnemers

Resultaatgericht werken

Tijdens de hackathon houden de deelnemers steeds het einddoel goed voor ogen. Zo zorg ik ervoor dat jouw prototypes of ideeën altijd effect of impact hebben. De kans is bestaande dat je geen afgewerkt product hebt, maar dat je wél iets hebt waarmee je later aan de slag kan.

Overtuigd van de oplossing die uit de hackathon kwam? Dan ga ik samen met jou aan de slag en bepalen we de toekomst ervan.

Hulp nodig bij de organisatie van je hackathon?

Ga je een hackathon organiseren? Dan kan een helpende hand zeker van pas komen. Geef me een seintje en kies één van mijn koffieadresjes (of stel er zelf één voor). Ik sta klaar om je te helpen!