We gebruiken cookies om te kijken of je ons leuk vindt. Voor de rest laten we je gerust. Echt waar.

We beloven het.

Changemanagement

Change Management

We leven in een interessant tijdperk. De digitale revolutie brengt voor ondernemingen heel wat opportuniteiten met zich mee, maar de veranderingen zorgen ook voor druk op hun team. Ze weten niet goed wat er zal veranderen, hoe hun job eruit zal zien, ze verliezen hun motivatie, nemen te weinig initiatief, … terwijl dat in 99% van de gevallen perfect vermeden kan worden.

Ontdek hoe een freelance change manager jouw onderneming doorheen digitale innovatietrajecten gidst.

Een change manager in digitale tijden

Ga je je website heropfrissen? Tijd voor nieuwe digitale processen of de optimalisatie ervan? Of gebruikt jouw bedrijf binnenkort innovatieve tools? Wat het ook is, een digitale innovatie zorgt doorgaans voor een positieve vooruitgang in het bedrijf. Het kan de efficiëntie of de werkdruk verbeteren en heeft vaak een financiële impact voor een bedrijf.

Toch is het belangrijk dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Als freelance change manager focus ik me daarom op:

  • Duidelijke rollen. Innovatie staat gelijk aan verandering. Daarom herstructureer ik samen met jou je afdeling en bepalen we samen duidelijke rollen binnen je team.
  • Hogere focus. Welke taken zitten verdeeld over verschillende mensen? Ik breng taken samen, vermijd dubbel werk en laat zo alles efficiënter verlopen.
  • Beperkte risico’s. Er gaan heel wat (technische) risico’s gepaard met een innovatie. Ik heb de technische skills, inzichten en ervaring om risico’s tot een minimum te beperken.
  • Team coaching. Gedemotiveerd team, moeilijk of geen agendabeheer of teamleden die niet met elkaar overweg kunnen? Als team coach help ik jouw team uit het slop en geef ik hen opnieuw een goede focus.
  • Gestroomlijnde communicatie. Communicatie is key in tijden van verandering. Ik zorg ervoor dat jouw teamleden perfect weten wat ze kunnen verwachten. Zo zorg ik voor zekerheid en focus binnen het team.

Mijn taak beperkt zich dus niet alleen tot change management. Ik help je ook als team coach, crisismanager of project manager. Op die manier kan ik je digitaal project volledig van A tot Z begeleiden.

Eén aanpak, verschillende werkwijzes

Tijdens grote digitale projecten staan er meestal duizend-en-een zaken op de to-dolijst. Toch zien medewerkers vaak door de bomen het bos niet meer, en verdwijnt hun focus. Hoe zorgt een change manager er dan voor dat mensen een rol opnemen en deze rol met veel goesting blijven doen?

Er is jammer genoeg geen rechtlijnig antwoord op deze vraag. Ik kies telkens de werkwijze die het beste past bij het bedrijf en de medewerkers. Toch hanteer ik één bewezen aanpak om die werkwijze te bepalen.

Ik zorg namelijk altijd voor een sterk startpunt: de roadmap. Tijdens een roadmapoefening overleg ik met teamleden, het management en de mensen die het project (of de projecten) trekken. Op basis van die overlegmomenten definieer ik de team- of afdelingsroadmap en bepalen we samen de prioriteiten. Pas wanneer de scope duidelijk is, begint het volledige project management-gedeelte. Ik betrek de juiste mensen, zorg ervoor dat iedereen mee aan de kar trekt en dat het effect van de verandering duidelijk wordt.

Een aanspreekpunt met vele contacten

De juiste mensen op de juiste plaats. Het is een cliché, maar wel één dat echt klopt. Daarom adviseer ik ook interne wijzigingen in jouw team, zorg voor een (tijdelijke) wijziging in de rol van je teamleden of trek extra krachten aan. Pas wanneer iedereen doet wat hij of zij graag doet, geeft dat jouw team een stevige motivatieboost. Mijn netwerk bestaat namelijk uit verschillende freelancers en externen die jouw team naadloos aanvullen.

Kortom: ik blijf jouw aanspreekpunt, maar je kan rekenen op tientallen straffe designers, developers, UX’ers, strategen, .... Zo zorg ik, als ervaren freelance change manager, dat alle neuzen in dezelfde richting staan en jouw digitale change een succesvolle impact creëert.

Heb je een groot digitaal project en zoek je een change manager die snel kan schakelen?

Wacht niet langer. Neem contact met me op!