We gebruiken cookies om te kijken of je ons leuk vindt. Voor de rest laten we je gerust. Echt waar.

We beloven het.

Teamcoaching

Team Coaching

Je team is een onmisbaar deel van je bedrijf, en zeker wanneer ze samen een digitaal project uit de grond stampen. Wanneer jouw team niet zorgt voor de gehoopte output, is er meestal meer aan de hand. Hoog tijd om daarop in te spelen en ervoor te zorgen dat alle problemen van de baan zijn.

Hoe je dat doet? Je kan zelf aan de slag gaan of je kan een ervaren team coach inhuren!

Een digitaal team coachen?

Een team is een goed geoliede machine van mensen die perfect op elkaar inspelen. Zeker in een digitale wereld is dat van cruciaal belang. Mensen nemen taken over van elkaar, werken verder richting een oplossing en moeten de kwaliteit bewaken.

Een teamcoach in de digitale sector heeft één doel voor ogen: samen met de juiste mensen een kwalitatief eindresultaat afleveren, binnen de vooropgestelde deadline. Mijn ervaring als project manager, crisismanager en change manager komt dus goed van pas tijdens het coachen van jouw teamleden.

Sterk team...

Hoe kan je een sterk team eigenlijk herkennen? Gemakkelijk: ze zijn gemotiveerd en maken sterke dingen. Klopt dit beeld niet voor jouw bedrijf? Dan zijn er verschillende manieren waarop ik jouw team terug in de juiste richting duw.

  • Sterktes benutten. Welke sterktes hebben mensen? Hoe kunnen we die sterktes uitspelen in hun job? Op deze vragen zoek ik een gepast antwoord.
  • De juiste job. Deze sluit naadloos aan bij het bovenstaande. Kunnen we bepaalde rollenwissels doen om mensen een tweede adem te geven? (Let’s change positions!)
  • Tijdig ingrijpen. Dreigt er iets fout te lopen? Dan gaan er meestal wel wat alarmbellen op voorhand af. Ik detecteer deze en adviseer om in te grijpen.
  • Maximale efficiëntie. Teamleden die niet weten wat eerst te doen, daar wint niemand bij. Daarom maak ik een haalbare planning waarbij teamleden op het juiste moment ingeschakeld worden.
  • Stroomlijnen van issues. Vaak komen dezelfde issues meermaals naar boven. Ik detecteer deze problemen en stel een realistische oplossing voor.
Luisteren naar mensen is belangrijk

Deze zaken pak ik aan tijdens one-to-one gesprekken met je teamleden. Tijdens die momenten overloop ik het volledige project, ga ik op zoek naar hun sterktes en probeer te ontdekken wat er misloopt. Zo weet jij meteen hoe je jouw teamleden op lange termijn kan motiveren!

Is jouw team wél een goed geoliede en enthousiaste machine? Zelfs dan kan team coaching nog steeds van pas komen! Ik zorg er dan voor dat jouw team efficiënter werkt en teamleden hun sterktes maximaal benutten.

En een sterke team coach

Als freelance team coach kom ik geregeld kijken hoe het met je team gaat. Op die manier sta ik deels buiten het team, maar weet ik ook perfect hoe het er intern aan toe gaat. Dat resulteert meestal in iets meer (of andere) inzichten dan de gemiddelde medewerker of leidinggevende.

Daarbovenop helpt mijn jarenlange ervaring als digital project manager me om problemen te spotten en op te lossen. Dankzij deze combinatie kan ik mensen helpen op een resultaatgerichte manier. Een win-win voor de medewerker én organisatie!

Nood aan een freelance team coach?

Dan ben je aan het juiste adres
Kies één van m’n favoriete koffiebars en laat me weten waar en wanneer je wil afspreken.