We gebruiken cookies om te kijken of je ons leuk vindt. Voor de rest laten we je gerust. Echt waar.

We beloven het.

Digital PM

Digital Project Management

De organisatie van een (digitaal) project, daar komt heel wat bij kijken. Enerzijds moet je op de meest efficiënte manier jouw einddoel bereiken binnen een (korte) deadline. Anderzijds moet je rekening houden met verschillende partijen, hun belangen, partners, communicatie en medewerkers.

Kortom: een hele klus. Gelukkig kan je rekenen op een freelance (digital) project manager.

De taken van een freelance project manager

“Waarvoor kunnen we jou als freelance project manager inschakelen?”
Het is een vraag die ik vaak te horen krijg. Er zijn honderden manieren waarop ik jouw onderneming kan helpen. Ik som er enkele voor je op:

  • Helderheid. We maken samen de scope van je project helder, leggen timings vast en zorgen dat jouw team weet wie wat doet.
  • Risico’s. Welke (technische) risico’s kunnen de kop opsteken, en hoe spelen we hier maximaal op in? Dankzij mijn technische kennis detecteer ik risico's op lange en korte termijn, breng ze in kaart, zorg dat ze vermeden worden of los ze op een efficiënte manier op.
  • Stakeholders. De noden van interne en externe stakeholders zijn ontzettend belangrijk. Hoe anticiperen we op hun vraag tijdens ons project?
  • Efficiëntie. Dé belangrijkste taak van een project manager. Ik laat jouw project efficiënt verlopen, verdeel taken en zet de juiste mensen op de juiste plaats om kwaliteit te kunnen leveren.
  • Inzichten. Ik heb de ervaring en een open blik om jouw onderneming en je project op een andere manier te bekijken. Zo krijgen jij en je team inzichten die jouw interne teamleden vaak niet hebben.

En dat allemaal met het einddoel, maximale kwaliteit en de beschikbare middelen in het achterhoofd. Lang verhaal kort: je kan me inschakelen voor een heleboel dingen!

Een bewezen proces op maat van je project

Er zijn heel wat verschillende project management-methodieken. Toch pin ik me niet vast op één werkwijze. Ik kies altijd de projectaanpak die past bij jouw project(en), de mensen en de gewoontes van een bedrijf. Of dat nu gefaseerd of in sprints is!

Een flexibele aanpak, dus. Toch hanteer ik een vast proces om jouw doel te bereiken:

1. Elkaar (en de situatie) beter leren kennen

Welke medewerkers, partners of freelancers werken er in jouw bedrijf? Hoe zit het met de noden van je teamleden? Wat is de ‘as is’-situatie?

Ik ga een tijdje samenwerken met jouw mensen om een bepaald doel te bereiken. Daarom wil ik in eerste instantie die mensen wat beter leren kennen. Eerst en vooral ga ik dus op zoek naar een antwoord op bovenstaande (en een heleboel extra) vragen.

Ook Project Management gaat over mensen

2. Een heldere en simpele opdracht

Tijd om het einddoel scherp te stellen! Wanneer ik de scope niet begrijp, zullen de mensen die eraan werken dit hoogstwaarschijnlijk ook niet doen. Daarom ga ik met mensen overleggen, zorg ik dat de scope helder is voor het team dat meewerkt, en zorg ik samen met het projectteam voor een goede voorbereiding voor de lancering.

3. Juiste man (of vrouw), juiste plaats

Een interne stoelendans kan een positieve vibe teweeg brengen. Daarom schakel ik teamleden in voor taken die ze graag doen en goed in zijn. Zo hou ik het team gemotiveerd en behalen we we het einddoel op een efficiënte manier. Daarnaast worden mensen pas gebrieft over de opdracht wanneer dat echt nodig is. Afhankelijk van de situatie krijgen ze hun briefing tijdig of net voor de start. Een product owner blijft doorheen het proces betrokken, het technisch team wordt tijdig gebrieft, maar pas later opgestart. Het resultaat? Maximaal rendement!

Heb je zelf niet de juiste mensen in huis? Geen zorgen. Ik ken een heleboel sterke externe partijen en freelancers (developers, designers, andere technische partners, strategen, copywriters, product owners, developers, ... ) die ik graag inschakel waar nodig.

Een ervaren digital project manager nodig?

En dat is nog maar het begin van het volledige proces. Ik zorg iedere week opnieuw voor continue opvolging, creëer planningen en verdeel taken… met oog op team & kwaliteit! Kortom: een hele waslijst aan zaken die ik voor verschillende KMO’s, digital agencies en multinationals beheerde.

Wist je dat ik ook mijn skills team coach, change manager en crisismanager inzet tijdens een opdracht? Da’s vier voor de prijs van één!

De start van een goed project? Wij die samenzitten!

Mail me en vertel me alles over jouw project.